• FUGLI® FLOORCOLOR 6 кг цвят тъмно сив RAL 7037

Двукомпонентно подово и стенно запечатващо покритие за гаражи, избени помещения, мазета и др., на закрито и откритоКачествени характеристики

-За употреба във вътрешни помещения и             - паропропускливо

  на открито

-подходящи за площи, граничещи с почва           - химически устойчиво

- понася натоварване от леки автомобили            - леко структурирана повърхност

- съответства на клас за пожароустойчивост        - може да се прилага и чрез пръскане

  В1 (трудно запалим)                                      

 

Начин на работа

Подготовка: Повърхността предварително основно да се почисти от всякакви замърсявания и евентуално с подходящ шлайф инструмент да се почисти. Старите наслоявания също трябва да се шлайфат и отделните несвързани частици напълно да се отстранят и почистят. След това площта трябва да се почисти с мощна прахосмукачка. Мокри повърхности могат да се обработват, но не трябва да има никаква вода под формата на малки локвички. Съседните площи, които няма да бъдат обработвани и запечатвани, трябва да бъдат покрити достатъчно сигурно. ВАЖНО: При силно попиващи магнезитни и анхидритни основи трябва да се извърши 2-кратно грундиране, всеки път с 0,3 кг/кв.м. , с FLUGLI®FLOORCOLOR, за да се постигне оптимално покритие.

Грундиране на площта през първия ден (разход около 0,25 кг/ нв.м.+ 10% вода)

Смесване и разбъркване:Компонента В се налива в смесителната кофа и заедно с компонента А се разбърква в продължение на 3 минути с помощта на малка бъркалка.След това се добавя до 10% от общия обем допълнително вода и отново се разбърква 2 минути. Избягването на вкарване на въздух в сместа се постига чрез работата на бъркалката на по-ниски обороти. След окончателното разбъркване се прелива в чист съд и още веднъж се разбърква.

Обработка: Съдържанието веднага се  излива върху площта и енергично с гуменото скуиджи или кожения валяк равномерно се разпределя и нанася върху цялата площ. След това следва кръстосано- в противоположни посоки, обработване с валяка (тук се препоръчва обработката да се извършва на етапи, като площта се обработва на отделни части, за да се избегне стъпването по прясно обработената повърхност). В случай, че искате на следващия ден отново да използвате смесителната кофа, трябва да я почистите основно, така че да няма никакви остатъци в нея. В противен случай трябва да използвате нова кофа.

 

Запечатване на площта през втория ден (разход 0,3 кг/кв.м.)

Смесване и разбъркване: Компонента В се налива в смесителната кофа и заедно с компонента А се разбърква в продължение на 3 минути с помощта на малка бъркалка.Избягването на вкарване на въздух в сместа се постига чрез работата на бъркалката на по-ниски обороти. След окончателното разбъркване се прелива в чист съд и още веднъж се разбърква.

Обработка: Съдържанието веднага се  излива върху площта и енергично с гуменото скуиджи или кожения валяк равномерно се разпределя и нанася върху цялата площ. След това следва кръстосано- в противоположни посоки, обработване с валяка (тук се препоръчва обработката да се извършва на етапи, като площта се обработва на отделни части, за да се избегне стъпването по прясно обработената повърхност).

Следваща обработка: След нанасянето запечатаната площ трябва много добре да се проветрява, за да се осигури оптималното изпаряване на водните частици от прясната запечатка. В конкретния случай прозорците и вратите трябва да се оставят отворени, за да се избегне  застояването на въздуха  за по-дълъг период от време. На запечатаните повърхности на открито трябва да се осигури 24 - часова защита от дъжд. При това покритието срещу дъжд (строително фолио/найлон)  не трябва да се поставя директно върху запечатаната площ, за да се осигури циркулация на въздуха. 

Важни указания: Поради възможните разнообразни основи- особено при старите покрития, препоръчваме извършването на пробно покритие, за да се избегнат нежелани отклонения.

Недостатъчното проветряване може да доведе до различия в гланца и оцветяването. Разбърканият и готов материал  не може да бъде използван на следващия ден отново.

 

Параметри при обработката

Време за обработка:                                                  40 минути при +23ºС

Минимална температура на втвърдяване :               +10˚С на основата

Оптимална температура за обработка:                    15-25˚С температура на въздуха

При ниски температури:                                            < 15˚С 48 часа и повече

Готовност за употреба при 23˚С:                              след около 24 часа за пешеходци/ след 7 дни

                                                                                    окончателно

Готовност за препокриване (следващ слой) при 23˚С:   след около 12- 24 часа

„Отворено време“ при 23˚С:                                      до 1 час след смесването и разбъркването

                                                 

Срок и условия за съхранение

12 месеца, в сухи помещения, без опасност от замръзване

Разходна норма: грундиране: около 0,25 кг/ кв.м.+10% вода

                              запечатване: около 0,3 кг/кв.м.

Партиден №: вж. капака


Една опаковка от 6 кг. е предвидена и достатъчна да покрие 20 кв.м на един отделен слой или 10 кв.м на два отделни слоя.

Внимание: Грундирането и запечатването са два отделни слоя.

Следователно се нуждаете 2 х 6 кг за Вашата площ от 20 кв.м.


FUGLI® FLOORCOLOR 6 кг цвят тъмно сив RAL 7037

  • Код на продукта: цвят тъмносив / RAL 7037
  • Наличност: Pre-Order
  • Цена: 250.00лв.